Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео направи изненадваща визита в Ирак,

...
Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео направи изненадваща визита в Ирак,
Коментари Харесай

Помпео с изненадваща визита в иракски Кюрдистан

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео направи изненадваща аудиенция в Ирак, заяви AFP.

Той организира диалози с водачите на иракски Кюрдистан, чиито сили са основни съдружници в битката против „ Ислямска страна “, в районната столица Арбил.

Преди това Помпео посети Багдад, където се опита да успокои иракските управляващи, че Вашингтон остава зает с битката с ислямистката формация.

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи в сряда, че Турция е поела ангажимент да отбрани кюрдските съдружници на Вашингтон, борещи се с джихадистите, по време на изненадващо посещаване в Ирак, с цел да понижи опасенията за изтеглянето на американските войски от Сирия.

Помпео, който приказва в иракската кюрдска районна столица Арбил, съобщи, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е дал уверения на сирийските кюрди и проектът за евакуиране на Съединени американски щати е неизменен.

„Важно е да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че тези, които са се борили с нас, са предпазени и Ердоган е поел задължения, той схваща това“, сподели Помпео пред кореспонденти. „Той (Ердоган) приказва, че терористите са екзистенциална опасност, ние признахме, че има опасност за Турция от терористи и ние ще подкрепим Турция по този въпрос.“
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР